Tarja Kokkonen - Kuka <strong>Tarja?</strong>

Kuka Tarja?

Minä lymfaterapeuttina

Rakastan työtäni. Valmistuin lymfaterapeutuksi 1992 Suomen Vodder-Säätiön kouluttamana. Vuonna 1995 aloitin kouluttautumaan lymfaterapiakouluttajaksi. Tuo tie on ollut rankka, mutta se on antanut ammattitaidolleni vankan pohjan. Lähes joka vuosi, yli 20 vuoden ajan, kouluttautumiseni on sisältänyt useiden viikkojen auskultointia, treenejä, osallistumista kansainvälisin lymfakongresseihin sekä luentoja eri yhteistyötahojen ja potilasyhdistysten tilaisuuksissa.

Työskentelen Kuopion Mehiläisessä ammatinharjoittajana. Pääosa asiakkaistani on syöpäpotilaita, joilta saan paljon ja joille koetan antaa kaiken osaamiseni turvotuksen ja kipujen hoitamisessa. Monet naurut, itkut ja pohdinnat on käyty elämän suuren koetuksen jälkimainingeissa.

Työnkuvani on laaja ja päivät ovat monisäikeisiä. Päiviin mahtuu niin tules-, kipu- ja traumapotilaita kuin reumaa sairastavia. Työni ei ole pelkkää fyysistä lymfaterapian tekemistä, vaan se on myös asiakkaan kohtaamista ja hänen tarpeidensa havaitsemista hoitotilanteessa.

Työhöni kuuluu myös yhteistoiminta eri yhdistysten kanssa.

Minä kouluttajana

Tammikuussa 1995 oli ensimmäinen auskultointikertani. Siitä alkoi pitkä, rankka ja yksinäinen opintojen polku. Vodder-Säätiö hoiti Suomessa lymfaterapeuttien peruskoulutuksen vuoteen 2008 asti. Tuona aikana suoritin Perusotteiden opettajan tutkinnon 1997 ja Terapia I opettajan tutkinnon 2006.

Säätiön kouluttamisen loputtua yhdistyksemme, Suomen Vodder- lymfaterapeutit ry, otti vastuulleen koulutuksen järjestämisen ja kouluttajat tulivat Itävallan Dr. Vodder koulusta. Vuonna 2009 jatkoin kouluttautumistani. Sain näköalapaikan, missä pääsin katsomaan aidon ödeemaklinikan toimintaa. Vuonna 2010 sain oikeuden opettaa Perusotteiden kurssilla ja vuonna 2011 sain sertifikaatin Itävallassa, Walchseessa, opettaa Terapia I kurssin itsenäisesti.

Kesäkuussa 2015 suoritin Terapia II & III opettajan tutkinnon. Kesällä 2017 olin Walchseessa suorittamassa  ohjaajan (ylin taso DVAI:n opettajaorganisaatiossa)  harjoitteluani. Olen nyt Pohjoismaissa ainoa Dr. Vodder Academy International (DVAI) sertifioima kouluttaja.

Vodder-lymfaterapian kouluttajana tulen pitämään aina kiinni alkuperäisestä Dr. Vodder-menetelmästä ja vaadin/vaalin sitä myös koulutuksissani.

Minä kuntohoitajana

Olen pohjakoulutukseltani kuntohoitaja. Valmistuin Porin sairaanhoito-oppilaitoksesta v. 1985. Suoritin urheiluhierojan täydennyskoulutuksen Kuortaneella v. 1986.